Lobby – commissies

MKB Rotterdam Rijnmond zet zich actief in voor een beter ondernemersklimaat in de Rotterdamse regio. Wij werken aan een regio waar u goede zaken kunt doen. Daarom behartigen wij uw belang, concreet en oplossingsgericht. Graag samen met u onder het motto: ‘Geen woorden maar zaken!’. Wij doen er alles aan om ondernemen makkelijker te maken. Denk aan minder regelgeving, snelle vergunningverlening, eerlijke kansen bij aanbesteding, goede bereikbaarheid, enz.. MKB-Nederland Rotterdam Rijnmond oefent invloed uit op de landelijke, regionale en lokale overheid. Daarbij richten wij ons momenteel op een vijftal speerpunten, namelijk:

  1. Stimuleren werkgelegenheid en verbeteren van de match tussen ondernemer en werkzoekende;
  2. Vermindering regeldruk (o.a. gemeenten terug in de Top 5 ‘meest ondernemersvriendelijke gemeenten’ krijgen);
  3. Meer gemeentelijke opdrachten voor (lokale)MKB (inkoop en aanbestedingen);
  4. Stimuleren lokale economische ontwikkeling/metropoolregio;
  5. Scholing, opleidingen en stageplekken.

Voor het realiseren van onze doelstellingen wordt intensief samengewerkt met de beleidsbepalers (lokale, regionale en landelijke overheid). Deze samenwerking krijgt in de praktijk gestalte door:

  • Belemmeringen waar u mee te maken heeft proactief op de agenda te zetten bij de beleidsbepalers en met hen meedenken over oplossingsrichtingen;
  • Bij de ontwikkeling van nieuw beleid door de beleidsbepalers kritisch mee te kijken naar de gevolgen hiervan voor u als ondernemer en hierop positieve invloed uitoefenen.

Onze commissies hebben een belangrijke rol bij het realiseren van bovenstaande doelstellingen. Voor de thema’s van de commissies, de doelstellingen, activiteiten en leden zie onderstaande linkjes. Voor eventuele vragen, aanvullende informatie of het delen van uw kennis en ervaringen kunt u contact opnemen met de voorzitters van de commissies of met het dagelijks bestuur van MKB Rotterdam Rijnmond.

We zetten ons hard inBekijk onze commissies

Arbeidsmarkt & Werkgelegenheid

BekijkArbeidsmarkt & werkgelegenheid

Scholing & Employability

BekijkScholing & Employability

Financiën & Economie

BekijkFinanciën & Economie

Jong MKB

BekijkJong MKB

Aanbestedingen & Inkoop

BekijkAanbestedingen & Inkoop

Public Partners

BekijkPublic Partners

Maak een afspraak met MKB Rotterdam

Twijfelt u nog over een lidmaatschap? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. We kunnen dan alles samen met u doornemen. Klik hier voor onze informatieflyer.

 

 

Co-partner worden?

MKB Rotterdam biedt veel mogelijkheden om uw bedrijf nog beter te profileren. Met een partnerschap krijgt u hiervoor veel extra tools in handen. Elk partnerschap is een maatwerkpropositie die wij graag samen met u ontwikkelen. Wij maken graag een persoonlijke afspraak om de mogelijkheden voor een partnerschap met u te bespreken.

Ben jij klaar om te netwerken?