Organisatie Ambassadeurs Jong MKBFoto’s Magazine MKB de podcast| Inloggen

Digitalisering & Innovatie

Digitalisering is een trend in onze wereld waar we echt niet meer omheen kunnen, bij vrijwel alles wat we doen in ons dagelijkse leven komt het om de hoek kijken. De tijd dat IT technologie alleen nog maar betrekking had op de administratie ligt inmiddels ook al ver achter ons. Het toepassen van IT technologie binnen jouw bedrijf kan ervoor zorgen dat de efficiency sterk omhoog gaat.

Digitalisering geeft je de mogelijkheid om je bedrijfsprocessen slimmer, flexibeler en efficiënter te maken. Daarnaast maakt digitalisering het mogelijk om je zichtbaarheid en bereik binnen de markt drastisch te vergroten met ook nog eens nieuwe producten en diensten.

Uit allerlei hoeken worden MKB bedrijven toegeroepen dat zij toch serieus werk moeten gaan maken van digitalisering omdat ze anders de boot gaan missen.

Waar wil jij als MKB ondernemer meer over weten? MKB Rotterdam Rijnmond werkt samen met onderstaande partijen die jou graag helpen bij het maken van de de volgende stap in digitalisering.

Jaarlijks organiseren MKB Rotterdam Rijnmond en haar partners vele evenementen om je te informeren en verder te helpen op het gebied van digitalisering en innovatie. Bekijk hier onze evenementenkalender: https://mkb-rotterdam.nl/community/evenementen/

MKB Digi Experience 2024

Ook Jouw Zaak

Laat je inspireren en lees en zie de verhalen van Rotterdamse ondernemers. Zij delen hier hun ervaringen over digitaal, circulair en duurzaam ondernemen en wat het hen oplevert.

Meer informatie

Doe mee met Slim innoveren

MKB Rotterdam Rijnmond en de Gemeente Rotterdam bieden jou een unieke kans om te ontdekken hoe je méér met dezelfde middelen bereikt, door slim én simpel te innoveren. Dit kan door deel te nemen aan het programma Slim Innoveren. Hierbij ga je, met de tools die je krijgt aangereikt, aan de slag met jouw bedrijf. Je onderzoekt of je zonder grote investeringen in middelen, al-bestaande producten, diensten en/of processen kunt door ontwikkelen. In de workshops ga je werken ‘aan’ je bedrijf in plaats van ‘in’ je bedrijf. De eerste serie van 4 sessies heeft reeds in het voorjaar van 2024 plaatsgevonden. Via onderstaande link kun je een impressie van deze sessie bekijken. Wil jij informatie over de sessie in het najaar van 2024? Laat het dan weten via info@mkb-rotterdam.nl.

MKB Digitaal

Je voelt de noodzaak om (verder) te digitaliseren, maar het lukt niet om de eerste stap(pen) te zetten. Waar moet je beginnen, wat is echt belangrijk voor jouw zaak en wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor jou als mkb’er? MKB Digitaal helpt je om het overzicht te houden en focus aan te brengen. Laat je informeren over Cybersecurity, Online Sales, Data management en (kantoor) automatisering.

Meer informatie

MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta

De gemeenten Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Nissewaard, Westvoorne, MKB Rotterdam Rijnmond en lokale ondernemersverenigingen hebben samen met de provincie Zuid-Holland de MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta gesloten om mkb-ondernemers vraaggericht te helpen bij hun digitaliseringsvraagstukken. Met behulp van o.a. digitaliseringsvouchers, digitaliseringscoaches en het organiseren van masterclasses worden ondernemers hierin ondersteund. Binnenkort komt de website beschikbaar waarop het mogelijk is om een digitaliseringsvoucher of ondersteuning van een digitaliseringscoach aan te vragen.

Meer informatie

Cybersecurity maatregelen

Jaarlijks vinden wereldwijd veel cybersecurityincidenten bij organisaties plaats. Bij deze aanvallen wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van ransomware of phishing. Het cybersecuritybeeld Nederland omschrijft diverse maatregelen voor jouw bedrijf.

Meer informatie

Digiwerkplaats Rijnmond

Digiwerkplaats Rijnmond is dé plek waar jij als mkb’er hulp krijgt van toekomstgericht & creatief talent bij de uitdagingen waar jij voor staat. We ondersteunen je in de digitalisering van jouw bedrijf. Gratis.

Meer informatie

MKB Digicafé

Maandelijks wordt in de regio Rijnmond een online MKB Digicafé georganiseerd dat je vanuit je eigen winkel of (thuis)kantoor kunt volgen! Het MKB Digicafé informeert én inspireert jou als ondernemer om de volgende stap te zetten in online en digitaal ondernemen.

Meer informatie

MKB010>>NEXT

Het programma MKB010>>Next van de gemeente Rotterdam inspireert, informeert en stimuleert MKB’ers om digitaal, duurzaam en circulair te ondernemen. Samen met diverse partners zorgen we dat aanwezige kennis, middelen en netwerken zo laagdrempelig mogelijk worden aangeboden om het Rotterdamse kleine en middelgrote MKB vooruit te helpen. Als ondernemer ben je zelf aan zet om te vernieuwen maar MKB010>>Next wil je graag inspireren en stimuleren bij deze uitdagingen. Met dit programma bieden we informatie en online tools waarmee je zelf aan de slag kunt.

Meer informatie

Nieuws

Cyberweerbaarheidstrainingen

Ben jij ondernemer en wil je weten wat je moet doen bij een cyberaanval? Schrijf je dan nu in voor de gratis trainingen Cyberh@cktisch. Wat je in het eerste uur na een aanval doet, is van onschatbare waarde. Een effectieve voorbereiding kan je helpen om kalm te...

Lees meer

Wat biedt MKBDigitaal?

Begin mei is het vernieuwde regionale platform MKBDigitaal live gegaan. Het platform biedt MKB ondernemers een schat aan informatie en middelen om ze te helpen bij digitale transformatie. Zo kun je als ondernemer tips en adviezen vinden over het opzetten van een...

Lees meer

Goodiebag MKB Digitaliseert

Gisteren organiseerde we ‘Het MKB Digitaliseert’. Een regionaal congres over digitalisering & innovatie in het MKB. Centraal tijdens het congres in het Fletcher hotel Rotterdam The Hague Airport stond het groei potentieel van digitalisering. Groei in klanten,...

Lees meer

20 april: Het MKB Digitaliseert

Kom je ook naar het MKB Digitaliseringscongres? Centraal staat het groei potentieel van digitalisering. Groei in klanten, klantloyaliteit, omzet, winstgevendheid en nieuwe business modellen zoals webshops. Er is een plenaire sessie met o.a. keynote speaker Jan Willem...

Lees meer

De commissie
Digitalisering & Innovatie

Commissie­voorzitter

Commissieleden

Peter Stooker

MKB Rotterdam-Rijnmond en Adaptum

Peter Nagelkerke

MKB Rotterdam-Rijnmond

Yvonne Ramdin-Trip

Gemeente Rotterdam

Hans Versnel

Select Courier

Patrick Jordens

TT3P

Nita Graafland

INHOLLAND

Daphne Swart

IT Campus Rotterdam

Ben jij klaar om te netwerken?

Jaarlijks organiseren wij tientallen netwerkbijeenkomsten en workshop; deze zijn laagdrempelig en altijd met een hoge "gun- én funfactor". Via de nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws en interessante evenementen.