Digitalisering & Innovatie

Digitalisering is een trend in onze wereld waar we echt niet meer omheen kunnen, bij vrijwel alles wat we doen in ons dagelijkse leven komt het om de hoek kijken. De tijd dat IT technologie alleen nog maar betrekking had op de administratie ligt inmiddels ook al ver achter ons. Het toepassen van IT technologie binnen jouw bedrijf kan ervoor zorgen dat de efficiency sterk omhoog gaat.

Digitalisering geeft je de mogelijkheid om je bedrijfsprocessen slimmer, flexibeler en efficiënter te maken. Daarnaast maakt digitalisering het mogelijk om je zichtbaarheid en bereik binnen de markt drastisch te vergroten met ook nog eens nieuwe producten en diensten.

Uit allerlei hoeken worden MKB bedrijven toegeroepen dat zij toch serieus werk moeten gaan maken van digitalisering omdat ze anders de boot gaan missen.

Waar wil jij als MKB ondernemer meer over weten? MKB Rotterdam Rijnmond werkt samen met onderstaande partijen die jou graag helpen bij het maken van de de volgende stap in digitalisering.

Digiwerkplaats Rijnmond

Digiwerkplaats Rijnmond is dé plek waar jij als mkb’er hulp krijgt van toekomstgericht & creatief talent bij de uitdagingen waar jij voor staat. We ondersteunen je in de digitalisering van jouw bedrijf. Gratis.

www.digiwerkplaatsrijnmond.nl

MKB Digicafé

Maandelijks wordt in de regio Rijnmond een online MKB Digicafé georganiseerd dat je vanuit je eigen winkel of (thuis)kantoor kunt volgen! Het MKB Digicafé informeert én inspireert jou als ondernemer om de volgende stap te zetten in online en digitaal ondernemen.

www.mkbdigicafe.nl

MKB-Nederland & bol.com

Online meer verkopen; gratis digitale scan en vouchers

Ben je ondernemers in de non-fooddetailhandel dan kun je een scan invullen die aangeeft hoe je er digitaal voor staat. Daarna kun je gratis toegang krijgen tot een groot aanbod van uiteenlopende tools, tips en tricks. Je kunt als ondernemer ook een voucher aanvragen voor kosteloos advies op maat zoals coachings- en trainingspakketten.

www.ondernemen.nl/onlinemeerverkopen

MKB010>>NEXT

Het programma MKB010>>Next van de gemeente Rotterdam inspireert, informeert en stimuleert MKB’ers om digitaal, duurzaam en circulair te ondernemen. Samen met diverse partners zorgen we dat aanwezige kennis, middelen en netwerken zo laagdrempelig mogelijk worden aangeboden om het Rotterdamse kleine en middelgrote MKB vooruit te helpen.  Als ondernemer ben je zelf aan zet om te vernieuwen maar MKB010>>Next wil je graag inspireren en stimuleren bij deze uitdagingen. Met dit programma bieden we informatie en online tools waarmee je zelf aan de slag kunt.

Over MKB010>>Next

InHolland

Heb je altijd al bepaalde vernieuwingen willen doorvoeren in je bedrijf, maar wist je niet waar je moest beginnen of heb je onvoldoende kennis of tijd, dan biedt het PIT (project innovatie traineeship) traject van hogeschool Inholland  uitkomst. De grootste opbrengst bij dit innovatietraineeship is de toegang tot de kennis waarover hogescholen en lectoren beschikken. Daarnaast krijg je de kans om onderzoek te laten verrichten door een vierdejaars student die niet alleen het onderzoek verricht, maar onder begeleiding van een lector ook de uitkomsten kan implementeren.

Meer informatie

Digiscan HR

Iedere ondernemer kan beter en ook op het vlak van digitalisering liggen er vaak kansen om de klanten beter te bedienen of de interne processen beter te laten verlopen. Voor dat doel heeft de Hogeschool Rotterdam de Digiscan gemaakt. In een een-op-een (online) gesprek van een uur doorlopen we alle aspecten van de business en bekijken we gezamenlijk waar de kansen liggen. Samen zoeken we dan naar mogelijkheden om die kansen te benutten. Interesse?

Jan Pons j.e.pons@hr.nl

Nieuws

MKB online business boost

Heb jij een MKB-bedrijf in Rotterdam en wil je meer klanten en meer omzet? Dan heeft MKB010>>Next iets interessants voor jou. In samenwerking met Frankwatching bieden zij hèt e-learningprogramma voor Rotterdamse MKB’ers aan waarbij je jouw kennis en vaardigheden...

Lees meer

Ben jij klaar om te netwerken?

Jaarlijks organiseren wij tientallen netwerkbijeenkomsten en workshop; deze zijn laagdrempelig en altijd met een hoge "gun- én funfactor". Via de nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws en interessante evenementen.