Organisatie Ambassadeurs Jong MKBFoto’s Magazine MKB de podcast| Inloggen

Mobiliteit

Mobiliteit is meer dan alleen verkeer. Je denkt bij mobiliteit al snel aan auto’s, fietsers, brommers, bussen, trams, vrachtwagens en voetgangers. Maar mobiliteit is meer dan dat. Het draagt bij aan een gezonde, aantrekkelijke en economisch sterke regio. Het schept uitdagingen en biedt kansen aan het Rijnmondse bedrijfsleven.

MKB Rotterdam ARGOS tankpas

Speciaal voor leden van MKB Rotterdam Rijnmond: voordelig tanken met de MKB Rotterdam Rijnmond Argos Tankpas. Wil jij de tankpas aanvragen voor je bedrijf of voor jezelf, klik dan snel op de onderstaande link en meld je aan!

Meer informatie

Mobiliteitskaart voor het MKB

De RET biedt in samenwerking met MKB Rotterdam deMobiliteitsManager aan voor het mkb. Dit is de mobiliteitskaart voor het mkb waarmee gereisd kan worden met al het openbaar vervoer, maar ook gebruik gemaakt kan worden van deur-tot-deur diensten zoals OV-fiets, Greenwheels en taxi. De mobiliteitskaart kan ook gebruikt worden om te tanken en parkeren, zodat ook de reiskosten van een lease- of eigen auto via één systeem lopen.

Meer informatie

Mobiliteitsbudget

De meeste organisaties geven jaarlijks forse bedragen uit aan woonwerk- en zakelijke reizen van medewerkers. De kosten bedragen jaarlijks circa €2.000,- per medewerker en lopen bij sommige organisaties op tot wel €10.000,-. Daarnaast veranderen de behoeften van de medewerkers en bedrijven. Mobiliteitsbudgetten bieden mogelijk een oplossing. Een mobiliteitsbudget legt de verantwoordelijkheid voor woonwerk- en zakelijk reisgedrag neer bij de medewerkers zelf. Ze krijgen een maandelijks budget en de gemaakte kosten voor vervoer worden daarvan afgetrokken.

Meer informatie

Stedelijk verkeersplan Rotterdam

Mobiliteit die mensen verbindt, nu en vooral in de toekomst. Mobiliteit die van Rotterdam nog sterker een stad op twee oevers maakt. Die inspeelt op de verwachte toename van de bevolking en veranderende economie, maar die er tegelijkertijd voor zorgt dat de luchtkwaliteit verbetert en de leefbaarheid in de stad ten goede komt. Die bijdraagt aan de verlevendiging van het stadscentrum maar niet zorgt voor extra verkeer op de drukker wordende stadsboulevards en verkeersaders. Mobiliteit die enerzijds fietsers en voetgangers meer ruimte geeft zich veilig door de stad te begeven, maar die daarbij geen inbreuk maakt aan het distributieproces en toeloop aan klanten voor ondernemers.

Meer informatie

Bereikbaarheid Voorne-Putten

Op Voorne-Putten liggen kansen voor 10.000 nieuwe woningen en 2.000 banen in de Zuidelijke Randstad. De slechte bereikbaarheid van het eiland remt deze ontwikkelingen. Zo kampen de Botlekbrug en Spijkenisserbrug vaak met storingen, ongelukken of staan open, terwijl ze belangrijkste routes van en naar Nissewaard zijn. De bereikbaarheidsproblemen die hierdoor ontstaan belemmeren verdere ontwikkeling van bedrijvigheid en woningbouw. Zie hierbij een document over de investering in bereikbaarheid voor meer werk en woningen op Voorne-Putten.

Meer informatie

Thuiswerkvergoeding

Flex- of thuiswerken was een opkomende trend van de afgelopen jaren. Door de corona pandemie is het thuiswerken voor veel bedrijven en medewerkers in een stroomversnelling geraakt. Hybride werken lijkt de standaard te worden. Bedrijven, overheid en medewerkers denken na over of en zo ja welke vergoeding past bij deze manier van werken. Deze whitepaper beschrijft hoe een thuiswerkvergoeding werkt.

Meer informatie

Nieuws

Ben jij voorbereid?

De komende jaren wordt het steeds drukker op de weg. Behalve een toename in het verkeer wordt er de komende tien jaar ook volop gewerkt aan wegen, bruggen en tunnels. Dat alles brengt natuurlijk hinder, files en vertragingen met zich mee. In Rotterdam staan mensen...

Lees meer

De ZES-zone komt eraan!

In de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek (ZES-zone) moeten per 1 januari 2025 alle nieuwe bestel- en vrachtauto’s uitstootvrij zijn. Het gaat om alle bestel- en vrachtauto’s die bedrijfsmatig gebruikt worden. Voor bepaalde (eerder aangeschafte) voertuigen is er tot...

Lees meer

Bereikbaarheid regio Rotterdam

De Rotterdamse regio groeit en wordt drukker, terwijl er maar enkele oeververbindingen zijn waarmee je de Nieuwe Maas en de Hollandsche IJssel kunt oversteken. De gemeente Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en het...

Lees meer

Doe mee met het Mobiliteitsonderzoek

Corona heeft veel impact (gehad) op hoe wij leven, werken en reizen. Hoe gaat jouw bedrijf hiermee om? Werken jouw medewerkers nu thuis? En blijven ze dit in de toekomst doen? Gaan jouw medewerkers straks anders reizen naar het werk of naar zakelijke relaties? ...

Lees meer

Ben jij klaar om te netwerken?

Jaarlijks organiseren wij tientallen netwerkbijeenkomsten en workshop; deze zijn laagdrempelig en altijd met een hoge "gun- én funfactor". Via de nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws en interessante evenementen.