Organisatie Foto’s Contact| Inloggen

Arbeidsmarkt & Onderwijs

De Commissie Onderwijs & Arbeidsmarkt is er onder andere voor het begeleiden van vraaggerichte werkgelegenheidsprojecten, het MKB-werkoffensief is hier een mooi en succesvol voorbeeld van. Zij signaleren problemen op de arbeidsmarkt en dragen ideeën aan om deze op te lossen en in de toekomst te voorkomen. Dit doen zij om te zorgen dat MKB-ondernemers beschikken over voldoende gekwalificeerd personeel maar ook vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast zorgen ze ook dat er samenwerkingen plaats vinden tussen onder andere; gemeenten (WSPR), Regionaal Werkbedrijf, onderwijsinstellingen, UWV, vakorganisaties, Stichting van de Arbeid, Sociaal Economische Raad.

Werkcentrum Rijnmond

Werkcentrum Rijnmond is dé plek voor advies en hulp bij alle vragen over werk, werk vinden en houden, loopbaanontwikkeling en om- en bijscholing. Het werkcentrum is er voor werknemers, werkzoekenden en werkgevers. Bij Werkcentrum Rijnmond zit alles onder één dak; UWV, gemeenten, werkgevers- en werknemersorganisaties, onderwijsinstellingen, SBB, private (opleidings)partijen, Algemene Bond Uitzendondernemingen, WSP Rijnmond en Leerwerkloket Rijnmond. MKB Rotterdam Rijnmond is trots partner van deze regionale samenwerking.

www.werkcentrumrijnmond.nl

Check hoe jouw bedrijf ervoor staat

De ontwikkeling van medewerkers is belangrijk; als zij groeien, groeit je bedrijf. De vraag is waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat de ontwikkeling aansluit op de strategie van je organisatie? Met Level Up laten we werkgevers zien hoe makkelijk het is om aandacht te geven aan de ontwikkeling van je mensen. Met de slimme Level Up-scan ontdek je als werkgever de mogelijkheden, subsidies en sparringpartners die je daarbij kunnen helpen. Doe nu de ‘Level UP’ scan van 5 minuten en ontdek wat leren en ontwikkelen voor jouw bedrijf betekent en welke uitdagingen in jouw sector spelen.

‘Level UP scan

Leerwerkakkoord MKB Werkoffensief

In de Leerwerkakkoorden bundelen overheid, onderwijs en bedrijfsleven uit de arbeidsmarktregio Rotterdam Rijnmond hun krachten. Dit doen zij om een betere balans en match te vinden tussen vraag en aanbod van werk in de regio.

www.mkbwerkoffensief.nl

RijnmondInZicht

RijnmondInZicht.nl is hét arbeidsmarktdashboard voor de regio Rijnmond. Het geeft de gebruiker een uniek inzicht in de ontwikkeling van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Via deze 1-loketfunctie komt alle actuele informatie bij elkaar en ziet de gebruiker snel welke informatie belangrijk is.

www.rijnmondInZicht.nl

Rijnmond Werkt Door

Door corona zien we grote effecten op de arbeidsmarkt. Mensen dreigen hun baan kwijt te raken of zijn die al verloren. Veel ZZP-ers zijn hun inkomen verloren en op zoek naar ander werk. Er zijn bedrijven die veel minder werk hebben voor hun personeel, bijvoorbeeld in horeca en retail. Terwijl bij andere bedrijven de behoefte aan personeel juist sterk is gestegen, zoals in de zorg, logistiek en techniek.

www.rijnmondwerktdoor.nl

HalloWerk

HalloWerk is een innovatief dienstverleningsconcept dat werkzoekenden, werkgevers en professionele begeleidende partijen via een online matchingsplatform en persoonlijke dienstverlening direct met elkaar in contact brengt.

www.hallo-werk.nl

Leven Lang Ontwikkelen

Het Platform Kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie is onderdeel van het Leerwerkakkoord en heeft de wens de kwaliteit en weerbaarheid van de (toekomstige) beroepsbevolking te bevorderen.  Er is sprake van een overgang naar een nieuwe economie, door o.a. technologische ontwikkelingen, digitalisering en globalisering.

www.leerwerkakkoord.nl

Goed aannemen 010

In deze krappe arbeidsmarkt kan het aannemen van werkzoekenden met onbenut potentieel van grote waarde zijn voor jouw bedrijf. Ze helpen bij het invullen van vacatures en zijn een bron van energie op de werkvloer. Met hun kwaliteiten dragen ze bij aan een betere werksfeer en productiviteit. En behalve dat het zakelijk slim is, is het ook gewoon een hele mooie manier om iemand een kans te geven en zo iets terug te doen voor de stad en de wereld. Lees hoe je OPwerkers aanneemt op

GoedAannemen010.nl

Leerwerkakkoorden

In de Leerwerkakkoorden bundelen overheid, onderwijs en bedrijfsleven uit de arbeidsmarktregio Rotterdam – Rijnmond hun krachten. Dit doen zij om een betere balans en match te vinden tussen vraag en aanbod van werk in de regio. Dat is hard nodig, want de arbeidsmarkt verandert snel. In de nabije toekomst ontstaan nieuwe beroepen en banen door technologische ontwikkelingen bijvoorbeeld door de energietransitie. Hierdoor zullen ook banen verdwijnen. Door concrete afspraken per deel-leerwerkakkoord te maken, investeren en innoveren de betrokken partners in werving, scholing en begeleiding richting werk. Zo maken zij werk van de arbeidsmarkt van de toekomst!

www.leerwerkakkoord.nl

Regiodeal Zuid-Hollandse Delta

Door over gemeentegrenzen heen te kijken, is veel meer mogelijk. De eilanden Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne-Putten werken samen in de Zuid-Hollandse Delta. In de Regio Deal bundelen we onze krachten op de thema’s Duurzaamheid, Agrifood, Landschap & Toerisme en Onderwijs & Arbeidsmarkt. Daarom willen we samen met ondernemers, overheid en onderwijs de schouders onder deze opgaven zetten en slim samenwerken. Samen voor een krachtige Zuid-Hollandse Delta!

regiozhd.nl

Nieuws

MKB Let’s Go!

Begin november werd voor de MKB achterban de workshop MKB Let's Go georganiseerd bij Erasmus Enterprise. Er werden ter inspiratie diverse presentaties gegeven door top ondernemers waarna de aanwezige ondernemers zelf aan de slag konden (Let’s Go!). Aan de hand van het...

Lees meer

Zoek jij personeel?

Ben jij, net als vele duizenden MKB’ers uit de regio Rijnmond, ook opzoek naar personeel? Eén van onze partners heeft zo’n 100 kandidaten met een mbo, hbo of wo beschikbaar die in Rotterdam willen werken op de reguliere arbeidsmarkt. Dat willen wij jou uiteraard niet...

Lees meer

Leven Lang Ontwikkelen

LLO is hot. Het MBO en HBO hebben momenteel al veel te bieden om diverse doelgroepen mbt LLO te bedienen, maar het is relatief nieuw. Daarom willen opleiders bij ondernemers ophalen welke behoeften er zijn op dit gebied. Om hier achter te komen vragen wij je aandacht...

Lees meer

Goed Aannemen 010

De Rotterdamse arbeidsmarkt is krapper dan ooit. Bijvoorbeeld in de Rotterdamse haven, waar door het gigantische personeelstekort veel bedrijven in deze sector omzetverlies leiden. Maar ook: horecazaken zijn vaker dicht, pakketjes worden minder frequent gebracht en...

Lees meer

Employer branding

Employer branding: wat is het en hoe zet je het in? Met employer branding maak je reclame voor jezelf als een aantrekkelijke werkgever, zowel binnen je organisatie als daarbuiten. In deze krappe arbeidsmarkt is het slim om daar tijd aan te besteden. Ingewikkeld? Dat...

Lees meer

Banenmarkt EPC

Rotterdam Ahoy was de afgelopen weken het epicentrum van de European Para Championships. 1.500 atleten uit 45 landen streden in 10 verschillende sporten om de Europese titel én plaatsing voor de Paralympische Spelen. Dit evenement bleek de perfecte gelegenheid om...

Lees meer

De commissie
Arbeidsmarkt & Onderwijs

Commissie­voorzitter

Commissieleden

Marloes de Vries

Zadkine

Ron Nap

Boardtrust

Joan Nunnely

Eye for You

Christl van Gerwen

Gemeente Rotterdam

Nahied Rezwani

InHolland

Perry van Milt

Zadkine

Suzanne Langbroek

Albeda

Barbara Braams-Toenbreker

Euro-Caps

Peter Nagelkerke

MKB Rotterdam-Rijnmond

Angilla van Leeuwaarde

UWV

Karin van Elten

Glazenwasserij Van Elten

Hilal Makhoukhi

Currentwerkt

Ben jij klaar om te netwerken?

Jaarlijks organiseren wij tientallen netwerkbijeenkomsten en workshop; deze zijn laagdrempelig en altijd met een hoge "gun- én funfactor". Via de nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws en interessante evenementen.