Organisatie Foto’s Contact| Inloggen

Arbeidsmarkt & Onderwijs

De Commissie Onderwijs & Arbeidsmarkt is er onder andere voor het begeleiden van vraaggerichte werkgelegenheidsprojecten, het MKB-werkoffensief is hier een mooi en succesvol voorbeeld van. Zij signaleren problemen op de arbeidsmarkt en dragen ideeën aan om deze op te lossen en in de toekomst te voorkomen. Dit doen zij om te zorgen dat MKB-ondernemers beschikken over voldoende gekwalificeerd personeel maar ook vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast zorgen ze ook dat er samenwerkingen plaats vinden tussen onder andere; gemeenten (WSPR), Regionaal Werkbedrijf, onderwijsinstellingen, UWV, vakorganisaties, Stichting van de Arbeid, Sociaal Economische Raad.

Leerwerkakkoord MKB Werkoffensief

In de Leerwerkakkoorden bundelen overheid, onderwijs en bedrijfsleven uit de arbeidsmarktregio Rotterdam Rijnmond hun krachten. Dit doen zij om een betere balans en match te vinden tussen vraag en aanbod van werk in de regio.

www.mkbwerkoffensief.nl

RijnmondInZicht

RijnmondInZicht.nl is hét arbeidsmarktdashboard voor de regio Rijnmond. Het geeft de gebruiker een uniek inzicht in de ontwikkeling van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Via deze 1-loketfunctie komt alle actuele informatie bij elkaar en ziet de gebruiker snel welke informatie belangrijk is.

www.rijnmondInZicht.nl

Stage010

Het afronden van je opleiding met een leerzame stage is cruciaal voor MBO-studenten. Stage010 is het platform in de regio Rotterdam-Rijnmond dat werkgevers benadert voor MBO-stageplaatsen en zorgt voor een match met een enthousiaste kandidaat.

www.stage010.nl

Rijnmond Werkt Door

Door corona zien we grote effecten op de arbeidsmarkt. Mensen dreigen hun baan kwijt te raken of zijn die al verloren. Veel ZZP-ers zijn hun inkomen verloren en op zoek naar ander werk. Er zijn bedrijven die veel minder werk hebben voor hun personeel, bijvoorbeeld in horeca en retail. Terwijl bij andere bedrijven de behoefte aan personeel juist sterk is gestegen, zoals in de zorg, logistiek en techniek.

www.rijnmondwerktdoor.nl

HalloWerk

HalloWerk is een innovatief dienstverleningsconcept dat werkzoekenden, werkgevers en professionele begeleidende partijen via een online matchingsplatform en persoonlijke dienstverlening direct met elkaar in contact brengt.

www.hallo-werk.nl

Leven Lang Ontwikkelen

Het Platform Kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie is onderdeel van het Leerwerkakkoord en heeft de wens de kwaliteit en weerbaarheid van de (toekomstige) beroepsbevolking te bevorderen.  Er is sprake van een overgang naar een nieuwe economie, door o.a. technologische ontwikkelingen, digitalisering en globalisering.

www.leerwerkakkoord.nl

Leerwerkakkoorden

In de Leerwerkakkoorden bundelen overheid, onderwijs en bedrijfsleven uit de arbeidsmarktregio Rotterdam – Rijnmond hun krachten. Dit doen zij om een betere balans en match te vinden tussen vraag en aanbod van werk in de regio. Dat is hard nodig, want de arbeidsmarkt verandert snel. In de nabije toekomst ontstaan nieuwe beroepen en banen door technologische ontwikkelingen bijvoorbeeld door de energietransitie. Hierdoor zullen ook banen verdwijnen. Door concrete afspraken per deel-leerwerkakkoord te maken, investeren en innoveren de betrokken partners in werving, scholing en begeleiding richting werk. Zo maken zij werk van de arbeidsmarkt van de toekomst!

www.leerwerkakkoord.nl

Regiodeal Zuid-Hollandse Delta

Door over gemeentegrenzen heen te kijken, is veel meer mogelijk. De eilanden Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne-Putten werken samen in de Zuid-Hollandse Delta. In de Regio Deal bundelen we onze krachten op de thema’s Duurzaamheid, Agrifood, Landschap & Toerisme en Onderwijs & Arbeidsmarkt. Daarom willen we samen met ondernemers, overheid en onderwijs de schouders onder deze opgaven zetten en slim samenwerken. Samen voor een krachtige Zuid-Hollandse Delta!

regiozhd.nl

Nieuws

Ken jij de SLIM subsidie 2022?

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt € 25.000 euro per mkb beschikbaar voor initiatieven gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen van jouw organisatie en personeel. Deze SLIM-subsidie draagt bij aan het leren en ontwikkelen binnen jouw...

Lees meer

Job board live!

InnovationQuarter coördineert een nieuw programma dat erop gericht is om internationaal (tech) talent aan te trekken en te behouden voor Zuid-Holland. Een van de doelen van het programma is om Zuid-Holland te positioneren als de regio waar het voor internationaal...

Lees meer

Verzuim bereikt kantelpunt

Na een maandenlange stijging bereikte het gemiddelde verzuimpercentage in Nederland in april 2022 een kantelpunt. Naast de daling van het aantal ziekmeldingen door corona, is nu ook griep op z’n retour. Het aantal ziekmeldingen is daardoor de afgelopen maand bijna...

Lees meer

Loopbaan APK voor iedereen?!

Op 16 juni 2022 staat een kennissessie van het Platform kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie gepland. Deze sessie is zowel live als online te volgen. Deelnemers, die live deelnemen, zijn welkom in ‘Studio De Loft’, RDM Next – Scheepsbouwweg 8-Loft,...

Lees meer

Is jouw medewerker klaar voor morgen?

We hoeven je niet te vertellen dat de markt steeds sneller verandert. Maar veranderen en groeien je werknemers net zo hard als je bedrijf? Je wil dat je medewerkers vooruit kijken om bij te blijven. Wie weet is de toekomst van bepaald werk onzeker of is het huidige...

Lees meer

De Rotterdamse Scholingsvoucher

Wil jij je omscholen, herscholen of bijscholen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een scholingsvoucher. Met een scholingsvoucher kun je je scholing betalen, tot een maximumbedrag van 2.500 euro! Personeel goed opgeleid krijgen en houden is voor ieder bedrijf van...

Lees meer

De commissie
Arbeidsmarkt & Onderwijs

Commissie­voorzitter

Commissieleden

Marloes de Vries

Zadkine

Ron Nap

Boardtrust

Nathalie Rauscher

FastForward

Joan Nunnely

Eye for You

Christl van Gerwen

Gemeente Rotterdam

Nahied Rezwani

InHolland

Perry van Milt

Zadkine

Suzanne Langbroek

Albeda

Barbara Braams-Toenbreker

Euro-Caps

Peter Nagelkerke

MKB Rotterdam-Rijnmond

Angilla van Leeuwaarde

UWV

Ben jij klaar om te netwerken?

Jaarlijks organiseren wij tientallen netwerkbijeenkomsten en workshop; deze zijn laagdrempelig en altijd met een hoge "gun- én funfactor". Via de nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws en interessante evenementen.