Seminar ‘Ondernemend Talent’
Bij de hoofdlocatie Rosestraat van Albeda vond gisteren de Eindejaarsbijeenkomst ‘Ondernemend Talent’ plaats met als onderliggend thema ‘schaarste op de arbeidsmarkt’. Volgens traditie kwamen de 3 O’s (Overheid, Onderwijs en Ondernemers) hier weer bij elkaar om informatie uit te wisselen.

Ron Kooren (voorzitter CvB Albeda) en Pieter van Klaveren (voorzitter MKB RR) heetten iedereen welkom. Dagvoorzitter Suzanne Mulder gaf een korte kickoff over het onderwerp.  Christl van Gerven, projectleider jeugdwerkgelegenheid van de Gemeente Rotterdam gaf vervolgens een presentatie over jeugdwerkloosheid. Gevolgd door een interactieve presentatie van Caroline Blom van TLN en Louise Spaninks van Nederland ICT over samenwerkingen van instroom van jongeren, statushouders en ouderen. Ter afsluiting van het seminar een interview tussen Suzanne Mulder en John de Wolf over hoe oudere werknemers aan het werk te krijgen.

Beste MKB LeerWerkbedrijf van het jaar
Ook word elk jaar jaar  het beste MKB LeerWerkbedrijf van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar waren de drie genomineerden;
* Bridge, gespecialiseerd in het ontzorgen van ondernemers en ondernemingen op het gebied van bedrijfszekerheid en bedrijfscontinuïteit (risicomanagement, verzekeringen en pensioenen),
* Carwash Blijdorp, waar je terecht kunt voor een totale cleaning van je auto middels een volautomatische wasstraat of in één van de wasboxen
* Asha International
, producent en groothandel van diverse farmaceutische en verzorgingsproducten.

Winnaar: Asha International
Als winnaar van het jaar 2018 werd door de jury Asha International gekozen. Dit familiebedrijf kenmerkt zich door een zeer flexibele, sociale en gemoedelijke ambiance. Het bedrijf voelt als een warm bad met jonge inspirerende en gedreven mensen aan het roer. Waar stagiaires worden uitgedaagd en gemotiveerd zich breder te ontwikkelen.

Vanwege het internationale karakter van het bedrijf is Engels de voertaal. Studenten, zeker diegenen afkomstig van Engelstalige opleidingen, hebben hier voordeel van. Asha International opereert in zowel de B2B markt als in de B2C markt. Deze diversiteit maakt stage lopen interessant en leerzaam voor studenten en geeft ze een all round beeld van het bewerken van verschillende markten. Vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid bieden ze Rotterdamse burgers met een beperking de ruimte om mee te participeren binnen het bedrijf en waarderen hun talenten.

Volgens de jury spat het enthousiame er bij medewerkers en management vanaf, vandaar ook de terechte winnaar van beste MKB LeerWerkbedrijf 2018.