Rotterdamse ondernemers in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Ondernemer!

Er bestaat voor alles een aparte dag: een Dag van de Bouw, Secretaresse dag, Moederdag. Maar er was nog geen ‘Dag van de Ondernemer’. En dit terwijl er in Nederland ruim 1,5 miljoen ondernemers zijn die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart. 

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. Daarom heeft MKB-Nederland elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’.

MKB Rotterdam Rijnmond opende deze dag, 15 november 2019, met een groot ondernemersontbijt in Ahoy. Samen met de gemeente Rotterdam, partner Nationale-Nederlanden en zo’n 300 Rijnmondse ondernemers werd het ondernemerschap hier in de regio gevierd. Rotterdam telt immers zo’n 55000 ondernemers!

Tijdens de bijeenkomst zette wethouder Barbara Kathmann, net als voorgaande jaren, een aantal ondernemers in het zonnetje, die naast hun zakelijke ondernemerschap zich ook langdurig inzetten voor sociaal ondernemerschap. Dit keer waren dat de volgende ondernemers:

  • Herman Vaanholt en Hendrik van der Wijck van Rotterdam Mooier maken
  • Leon Aertgeers en Caroline Lugt van Gladiatoren aan de Maas
  • Pim Blokland van Rotterdamse Sport Iconen

Verder spraken o.a. oud directeur en mede eigenaar van Ahoy, Jos van der Vegt over hoe Rotterdams ondernemers lef het Songfestival naar Rotterdam heeft gebracht en Marco Pastors over het Nationaal Programma Rotterdam Zuid.

15 november, de Dag van de Ondernemer!