VNO-NCW en MKB-Nederland presenteren vandaag een nieuw instrument voor ondernemers, dat onder meer berekent in hoeverre zij in aanmerking komen voor de overheidsmaatregelen en welke effecten die maatregelen hebben op hun financiële positie de komende periode. Deze coronacalculator (www.coronacalculator.nl) is zojuist live gegaan. 

Ondernemers komen door de coronacrisis acuut in de financiële problemen; omdat zij hun bedrijf verplicht hebben moeten sluiten, vanwege de thuisblijfadviezen van de overheid of door verstoorde (internationale) ketens. Velen weten nu niet goed waar ze in aan toe zijn.  
Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW: “Ondernemers hebben nu zoveel aan hun hoofd. Met de nieuwe calculator helpen we ze eenvoudig een weg te vinden in de steunmaatregelen die er zijn en welk effect ze hebben op hun liquiditeitspositie. Zo proberen we extra ondersteuning te bieden in deze onzekere tijden.” 

Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland: “Ondernemen doe je niet alleen en wij steunen ondernemers waar we kunnen. In de lobby, maar ook praktisch zoals met deze calculator. We blijven deze tool komende tijd op basis van alle ervaringen en ontwikkelingen steeds verder verfijnen en uitbreiden.” 


Coronacalculator.nl
 biedt ondernemers:

·         alle steunmaatregelen eenvoudig op een rij; 

·         snel inzicht in welke regelingen van toepassing zijn voor jouw bedrijf; 

·         een indicatie van de hoogte van jouw tegemoetkomingen, kredietmogelijkheden en mogelijkheden rond belastinguitstel;

·         een indicatie van jouw persoonlijke liquiditeitspositie de komende periode, gebaseerd op je eigen bedrijfsgegevens; 

·         alles overzichtelijk in één persoonlijk dashboard;

·         directe link naar de voor jou relevante aanvraagformulieren;

·         antwoord op veel gestelde vragen. 

De coronacalculator is veilig en overzichtelijk en werkt snel. VNO-NCW en MKB-Nederland werken de tool dagelijks bij. Actualisaties in de regelgeving worden door vertaald in de calculator, zodat de ondernemer zijn sommen en aanvragen kan maken op grond van de meest actuele inzichten. 
De calculator is tot stand gekomen met betrokkenheid van KPMG Meijburg.