Eén op de drie mensen krijgt kanker. Jaarlijks overlijden in ons land meer dan 43.000 mensen aan kanker. Elk uur komen er meer dan 10 gevallen van kanker bij.

Daar moeten we wat aan doen!
De Daniel den Hoed Stichting* haalt geld op voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Rotterdamse Erasmus MC Kanker Instituut: het grootste kankercentrum van Nederland!
Wetenschappelijk onderzoek zorgt ervoor dat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert. We hebben al veel bereikt, maar er is nóg meer onderzoek en apparatuur nodig om bij iedere patiënt het maximale behandelresultaat te krijgen.

Met jouw actie steun je baanbrekend onderzoek en de aanschaf van geavanceerde apparatuur.

Samen maken we kanker kansloos!

Start je eigen actie

Help mee en maak kanker kansloos. Start zelf een actie!

Er zijn vele acties die je kunt starten. Je kunt een feest of benefietavond organiseren of een sponsoractiviteit. Andere ideeën zijn een actie met jouw sportvereniging of het verkopen van zelfgemaakte spullen. Organiseer een feest, een diner, verkoop een Daniel den Hoed product, zet een collectebus neer of organiseer een “eigen” actie.

  • Kies de actie die bij jou past en draag bij aan baanbrekend  kankeronderzoek.
  • Laat je inspireren door de vele acties die jou zijn voorgegaan.
  • Met jouw actie steun je baanbrekend onderzoek en de aanschaf van geavanceerde apparatuur.

MKB Rotterdam Rijnmond zal geheel 2018 de Ondernemershoed adopteren.

MKB Rotterdam Rijnmond zal samen met haar partners gedurende 12 maanden een grote fundraising actie starten middels de “MKB Rotterdam Rijnmond Ondernemershoed”.

MKB Rotterdam Rijnmond maakt zich op heel veel vlakken sterk voor Rotterdammers. Onder het motto; samenwerken, verbinden en versterken slaan we in 2018 de handen ineen om zoveel mogelijk geld binnen te halen om ervoor te zorgen dat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert. Help ons daarom met de fundraising voor de Daniel den Hoed Stichting, want het grootste kankercentrum van Nederland redt levens en zit in Rotterdam, echt wel!

Partijen die participeren ontvangen veel media-aandacht. Zo besteed MKB RR maandelijks aandacht aan de diverse (lopende) acties in het Algemeen Dagblad, via haar maandelijkse online nieuwsbrief, via MKB Magazine, via alle social mediakanalen en tijdens de verschillende MKB bijeenkomsten (ruim 40 per jaar!).

Tevens zal er begin 2018 een bijeenkomst georganiseerd worden bij de Daniel den Hoed kliniek waar diverse artsen hun verhaal zullen doen en een kijkje achter de schermen gegeven wordt. Zo kan iedereen zien wat er daadwerkelijk met de donaties gebeurd.

MKB Rotterdam Rijnmond, Geen woorden, maar Zaken!

 

* Wie zijn wij?

In 1914 startte het Rotterdams Radiotherapeutisch Instituut met de behandeling van kanker. In 2014 vierden we 100 jaar kankerbehandeling en onderzoek in Rotterdam. Honderd jaar waarin veel winst is geboekt op het gebied van diagnose en behandeling van kanker. Zo is de overlevingskans van kankerpatiënten verhoogd van 25% naar 61%. Maar nog steeds overlijden meer dan 43.000 mensen per jaar aan deze ziekte. En dus gaat het Erasmus MC Kanker Instituut onverminderd door met het doen van onderzoek. Immers, onderzoek redt levens!

OVERWINNEN VAN KANKER
De grootste wens van de Daniel den Hoed Stichting is het overwinnen van kanker. Wij dragen daar aan bij door baanbrekend onderzoek te steunen in het Erasmus MC Kanker Instituut: het grootste kankercentrum van Nederland! Het Erasmus MC Kanker Instituut is dé plek waar op internationaal topniveau onderzoek, behandeling en onderwijs op het gebied van kanker samen komen.

PERSOONLIJKE AANPAK
Patiënten die een bepaalde vorm van kanker hebben, kregen lange tijd meestal eenzelfde behandeling. Echter, er zijn grote verschillen hoe individuele patiënten anti-kankermedicijnen verdragen en hoe tumoren erop reageren. Op basis van baanbrekend wetenschappelijk onderzoek ontwikkelt het Erasmus MC Kanker Instituut hoogstaande behandelingen die precies passen bij het individu.

Ons doel: iedere patiënt een eigen unieke behandeling met het juiste medicijn, in de juiste dosis, op het juiste moment en voor de juiste duur voor een maximaal resultaat. Want, ieder mens is anders!

WAT DOEN WE MET JOUW DONATIE?
We hebben al veel bereikt, maar er is nog meer onderzoek en apparatuur nodig om bij iedere patiënt het maximale behandelresultaat te krijgen. Met het starten van een actie steun je baanbrekend onderzoek en de aanschaf van geavanceerde apparatuur.