Organisatie Foto’s Contact| Inloggen

Sociaal Maatschappelijk

Onder het motto; ‘Samen sterker’ slaan we de handen ineen. MKB Rotterdam Rijnmond maakt zich op heel veel vlakken sterk voor de regio, de bedrijven, werkgevers, werknemers en daarmee ook voor de inwoners. MKB pakt graag haar maatschappelijke verantwoording. Bijvoorbeeld door zich in te zetten voor duurzaamheid, door educatie, maar ook door de samenwerking met en ondersteuning van verschillende belangrijke instanties en goede doelen. Zie onderstaand een kleine greep uit onze langdurige samenwerkingen. Andere samenwerkingspartners op dit gebied zijn ook te vinden op de partnerpagina.

Daniel den Hoed Fonds

Eén op de drie mensen krijgt kanker. Jaarlijks overlijden er in ons land meer dan 43.000 mensen aan. Het Daniel den Hoed Fonds, onderdeel van de Erasmus MC Foundation, haalt geld op voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Rotterdamse Erasmus MC Kanker Instituut. Wetenschappelijk onderzoek zorgt ervoor dat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert. Jaarlijks organiseert MKB Rotterdam Rijnmond o.a. een golftoernooi, waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan het Daniel den Hoed Fonds.

Daniel den Hoed Fonds

Rotterdamse Zakenvrouw

Rotterdam, de stad van opgerolde mouwen en hooggehakte powervrouwen. Van horecamagnaten, marketinggoeroes, kledingontwerpers tot cybersecurityexperts; ondernemers met passie voor hun vak, die zich niet snel gewonnen geven en steeds weer in het diepe durven te springen. Rotterdam is gebouwd door zakenlieden met een enorme wilskracht, zowel zakenmannen als -vrouwen. Laatstgenoemden lijken een beetje in de luwte te blijven. MKB Rotterdam Rijnmond ondersteunt de Stichting Rotterdamse Zakenvrouw die vindt dat onderscheidend vrouwelijk ondernemerschap in Rotterdam een podium verdient.

rotterdamsezakenvrouw.nl

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp heeft als doel al haar bezoekers te inspireren om goed voor de natuur te zorgen. Door educatie, onderzoek, en het behoud van bedreigde dier- en plantsoorten en hun natuurlijke leefomgeving, draagt de Diergaarde haar steentje bij. MKB Rotterdam Rijnmond en Diergaarde Blijdorp zijn elkaars partners en organiseren door het jaar heen diverse gezamenlijke activiteiten.

diergaardeblijdorp.nl

Dirk Kuyt Foundation

Voor velen van ons is sporten vanzelfsprekend, maar voor mensen met een beperking is dit helaas niet het geval. Juist voor deze groep wil de Dirk Kuyt Foundation sportevenementen mogelijk maken, zodat zij kunnen ervaren hoe leuk sporten is. Niet alleen als fysieke inspanning, maar ook om je sociale omgeving te verbreden. MKB Rotterdam Rijnmond ondersteunt dit doel van harte en stelt o.a. haar communicatieplatform ter beschikking.

dirkkuytfoundation.nl

Nieuws

Wie wordt Rotterdamse Zakenvrouw 2022

Je bent een creatieve Rotterdamse ondernemer, hebt mooie successen achter je naam staan en bent een echt rolmodel voor andere vrouwelijke ondernemers. Dan ben jij dé Rotterdamse Zakenvrouw naar wie wij op zoek zijn! Er is wel een voorwaarde: om kans te maken op de...

Lees meer

Golfen voor het goede doel

Op maandag 27 september 2021 vond de zevende editie van het Daniel den Hoed Golftoernooi plaats. Op de baan van Golfclub Kleiburg genoten de golfers van een volledig gevuld programma. Met het golftoernooi is een fantastisch bedrag van €45.445,- opgehaald, dat geheel...

Lees meer

Daniel den Hoed Golftoernooi

Op maandag 27 september a.s. vindt het Daniel den Hoed  Golftoernooi weer plaats, dit keer op Golfclub Kleiburg in Brielle. De gehele opbrengst van het golftoernooi wordt dit jaar in het Erasmus MC Kanker Instituut besteed aan onderzoek naar de verdere...

Lees meer

Ronald McDonald spaarhuisjes

Het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam bestaat dit jaar 35 jaar, en daar zijn wij trots op. Al 35 jaar bieden zij ouders van zieke kindjes die in het Sophia Kinderziekenhuis opgenomen zijn de mogelijkheid dichtbij hun zieke kindje te verblijven. Zieke kinderen...

Lees meer

Ben jij klaar om te netwerken?

Jaarlijks organiseren wij tientallen netwerkbijeenkomsten en workshop; deze zijn laagdrempelig en altijd met een hoge "gun- én funfactor". Via de nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws en interessante evenementen.