Update landelijke maatregelen
De afgelopen week is een aantal maatregelen genomen om ondernemers te ondersteunen. We hebben deze met u gedeeld via onze digitale kanalen. Wij zetten deze maatregelen met de juiste links nogmaals voor u op een rij:

Coronaloket voor ondernemers 
MKB-NederlandVNO-NCW en PZO-ZZP hebben samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Het loket is ook telefonisch te bereiken via tel. 0800-2117 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Er is ook een landelijk crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus: tel. 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00.

Overzicht landelijke regelingen en noodmaatregelen kabinet
Een overzicht van landelijke regelingen en de noodmaatregelen vindt u via bijgaande link:
Overzicht noodmaatregelingen voor ondernemers

Wegwijzer uitvoering regelingen
Bijgaand overzicht geeft aan hoe de UITVOERING van de regelingen is belegd en hoe deze aangevraagd kunnen worden. Let op: dit kan per regeling verschillen.

Lokale maatregelen Gemeente Rotterdam
Voor vragen door ondernemers specifiek in Rotterdam verwijzen wij u naar de website ondernemen010. Barbara Kathman, Wethouder Economie, Wijken en Kleine Kernen, heeft op vrijdag 20 maart j.l. een lokaal steunpakket gepresenteerd om het mkb en werknemers door de crisis te helpen. De samenvatting en de wijze waarop u hier gebruik van kunt maken vindt u ook terug op onze website (mkb-rotterdam.nl).